diumenge, 14 de novembre del 2010

Per què no respectem els drets humans i coses més simples sí?

Marçal Morera, Irene Castells i Cristina Pereira

Per què no respectem els drets humans i coses més simples si?
Fotografia natural. Aquesta pregunta pertany a les disciplines filosòfiques de l’ètica i la filosofia política.
Els Drets Humans es defineixen generalment com aquelles llibertats o reivindicacions bàsiques que corresponen a tota persona pel simple fet de la seva condició humana, per tal de garantir-li una vida digna. Aquests drets es posseeixen independentment de quina sigui la situació legal o jurídica del país o regió en el que habita i de factors com l'estatus social, l'ètnia, la nacionalitat o qualsevol altre circumstància de l'individu en qüestió.
Hi ha molts països que no respecten aquests drets: llibertat d’expressió, dret a un judici just, dret a propietat, sufragi universal, llibertat religiosa, drets laborals, drets de les dones... i en canvi si que respectem coses més simples com les senyals de trànsit.
Per exemple a la Xina no tenen llibertat d’expressió ni sufragi universal perquè les llibertats polítiques encara són molt restringides i controlades pels governs central i local.
Altres exemples serien els països subdesenvolupats que cap d’ells té una vida digna ja que la majoria dels drets no s’apliquen.
L’hem escollit perquè aquest tema ens sembla interessant i tots tres pensem que actualment aquests drets estan repartits injustament ja que alguns països en disposen de molts i d’altres de molt pocs. I d’aquests països que en tenen molts solen respectar coses més simples com pot ser un semàfor i no fan res per ajudar als que no en tenen

2 comentaris:

  1. De les tres fotografies que més m'han agradat aquesta és la que té la pregunta més interessant. M'agrada molt la relació de la pregunta amb la fotografia i penso que tenen raó en que tothom hauria de tenir els mateixos drets i s'hauria de respectar en tots els països.

    Júlia

    ResponElimina
  2. * Ademés, m'ha fet pensar en el munt de coses que tenen molta menys importància, i en canvi, respectem.

    Júlia (continuació)

    ResponElimina