diumenge, 14 de novembre del 2010

Per què no en tenim mai prou?


Alba Rius Tomàs, Kenny Honores Tutivén i Aran Castellà Ibarz
Per què sempre desitgem més? Per què no ens conformem mai amb el que tenim?
L’ambició és una de les característiques de l’ésser humà que es pot definir com el desig de posseir imperiosament. Moltes vegades es relaciona amb la riquesa i el poder. La història d’Adam i Eva present en l’Antic Testament n’és un bon exemple:
Déu va crear a Adam i Eva i els va dir que podien menjar de tots els fruits del jardí de l'Edèn excepte les pomes de l'arbre de la ciència. Aquell arbre tan cobdiciós va fer caure a Adam i a Eva en la temptació i van acabar menjant del fruit prohibit. Com a conseqüència Déu els va expulsar del paradís i els va castigar amb la mort, el dolor, la vergonya i el treball.
Aquesta història deixa veure clarament com d'ambiciós és l'ésser humà ja que Adam i Eva, tenint-ho tot, no van poder resistir la temptació de provar les pomes d'aquell arbre.
Hi ha qui diu que l'ambició és una virtut ja que és el que ens fa tirar endavant i arribar a la felicitat. Si no fóssim ambiciosos no hauríem volgut millorar el nostre nivell de vida per tant no hauríem avançat en la nostra societat. Altres veuen l'ambició com un defecte o una cosa negativa, inclús perillosa, que impedeix la felicitat i destrueix la noblesa de l'ésser humà. Podem deduir que la història d'Adam i Eva utilitza aquest punt de vista, ja que Déu els castiga per haver cobejat el que els havia prohibit.
Hem triat aquesta pregunta perquè en aquest món tan consumista d'avui en dia tot ens empeny a desitjar més i a no valorar el que tenim ni a conformar-nos-hi. Per tant ens ha semblat interessant ja que tots hem sigut ambiciosos alguna vegada.

1 comentari:

  1. De les tres fotografies que més m'han cridat l'atenció, he escollit aquesta ja que com tots sabem les persones sempre volen més del que tenen o del que poden aconseguir. Aquest món està governat per l'avarícia i moltes vegades per ser feliços necessitem rebre algun bé o diners.

    Marta

    ResponElimina