dissabte, 13 de novembre del 2010

El temps, igual per a tots?



Anna Bou, Judith Serrano i Ismael Carqués

El temps, igual per a tots?
Antropologia
Per poder respondre aquesta pregunta em d’entendre la diferència entre relatiu i absolut: quan alguna cosa és relativa significa que està en funció del context que l’envolta; quan alguna cosa és absoluta el context no té cap implicació sobre l’objecte en qüestió, per tant, és igual per a tots. 
Per una banda, totes les persones tenen una mateixa forma de concebre el temps: una hora està formada per seixanta minuts, un dia per 24 hores, etc. Aquesta seria la manera d’entendre les coses en termes absoluts. Però, per altra banda, cada individu percep el temps d’una manera particular i molt personal la qual està en funció del context. 
En referència a la imatge elegida, el temps passa de formes relativament molt diferents a un home gran i a un nen. Això és conseqüència de que a un infant se li presenten dia rere dia coses noves, el qual comporta que estigui contínuament vivint novetats i la sensació del pas del temps li sigui molt més ràpid. Una persona gran, en canvi, ja ha experimentat tot el que viu i el temps li passa progressivament més lent.

Conclusió: aquesta pregunta és interessant ja que de vegades diem “que ràpid hem passa el temps” i parlem sobre el temps que viu una persona i com li passa.

1 comentari:

  1. De les tres fotografies es la que m'ha causat més simpatia ja que el plantejament juntament amb la fotografia provoca una reflexió en la qual a mi personalment m'ha fet arribar a una conclusió que podria completar a la que ha arribat el grup
    La meva conclusió seria que el temps depèn de cada persona, però també de la edat en que et passen les coses en la foto s'observa com no es el mateix la foto per l’Infant que per a la persona gran, la mirada l’expressió... es molt impactant, per això es la que m'ha agradat més


    Lídia M

    ResponElimina