diumenge, 14 de novembre del 2010

Com de feliços podem arribar a ser?


Alba Rius Tomàs, Kenny Honores Tutivén i Aran Castellà Ibarz

Com de feliços podem arribar a ser?
Pertany a la disciplina filosòfica de l’Acció Humana dins de l’apartat de l’Ètica:
Existeix la felicitat absoluta? O no hi ha cap índex de felicitat?
La felicitat és un estat d'ànim que suposa una satisfacció. La persona feliç se sent a gust, contenta i complaguda. Així doncs la felicitat completa o absoluta es pot entendre com no tenir cap preocupació, haver complert tots els teus objectius i només dedicar-te a disfrutar del moment. N'hi ha que diuen que sí que existeix però que és una cosa que s'ha de buscar, que només la troba aquell que realment la vol trobar, per tant la defineixen com la raó de viure. Altres pensen que sí que existeix però que no s'aconsegueix fins després de la mort. En canvi n'hi ha que diuen que no existeix, que no hi ha cap índex de felicitat o cap categoria que s'hagi d'aconseguir per considerar-se absolutament feliç.
Hem triat aquesta pregunta perquè la felicitat és una cosa agradable i que tothom desitja. Nosaltres creiem que és la raó de viure de tota persona i que totes les metes i objectius que ens marquem tenen com a fi buscar la felicitat.

1 comentari:

  1. jo crec que podem arribar a ser feliços si apreciem realment el que tenim, l'esser humà per costum,no en te prou am lo que té que sempre vol més per aixó esque poques vegades arribe a conèixer la felicitat sencera, encara que les coses vagin bé ell note que li falte algo, i no es perquè sigui una o una altra persona es perquè estem "fets" d'aquesta manera.. aixi que jo crec que no podem arribar a ser feliços del tot gaires vegades, fins que no aprenem a valorar realment el que tenim al nostre costat
    Angie Fandiño

    ResponElimina